Már csak az idei évet kell kibírni, jövőre jöhet az építőipar fellendülése

2024-06-14 23:02
Továbbra is kihívásokkal küzd az építőipar, és ez nem csak Magyarországon van így. Tavaly az Euroconstruct felmérésébe bevont 19 ország építési teljesítménye 1,4%-kal esett vissza, ami jobb ugyan az előzetes várakozásoknál, de év végéig még folytatódhat a negatív tendencia. A felmérésből kiderül, hogy idén összességében 2,7%-os visszaesés várható, de arra is született előrejelzés, hogy az egyes országokban mikor léphet újra a növekedés útjára az építőipar. Ezt nézve Magyarországon is pozitívak a kilátások.
részletek

Újabb cég írt alá szerződést egy Duna-parti irodaházba

2024-06-14 23:02
A budapesti Academia irodaház 1000 négyzetméteres területére írt alá bérleti szerződést május végén a Colossyan nevű startup. A tranzakcióval az irodaház meghaladta a 80 százalékos telítettséget - közölte a ConvergenCE kereskedelmi ingatlanbefektető és -fejlesztő, ami 2022 elején az Europa Capital ingatlanbefektetési alapkezelővel közösen vásárolta meg az ingatlant.
részletek

Túl lehet a mélyponton az európai ingatlanpiac

2024-06-14 13:02
Az európai ingatlanpiac az elmúlt időszakban jelentős kihívásokkal nézett szembe, de most úgy tűnik, a helyzet kezd stabilizálódni. A kamatlábak tetőzésének jelei és a portfóliók értékcsökkenésének beárazása pozitív hatással voltak az ingatlanpiaci részvényekre - jelentette a Bloomberg.
részletek

A városrehabilitáció eszközeként használják az Airbnb-t egy népszerű turistaközpontban

2024-06-14 13:01
Porto polgármestere az Airbnb-t a városrehabilitáció eszközeként használja. A népszerű portugál turistaközpontban az új rövid távú szálláshelyek létesítését a zsúfolt területeken megtiltották, de az elhanyagolt városrészekben engedélyezik, elősegítve ezzel a felújítást és a fenntartható turizmust - tudósított a Bloomberg.
részletek

Kiderült, hol drágultak a legjobban az ingatlanok és hol érdemes befektetni

2024-06-14 05:02
A top 10 legnagyobbat dráguló település ingatlanárai ötszörösükre-hatszorosukra nőttek. A money.hu legfrissebb elemzésében összefoglalta az elmúlt 5 év legdinamikusabb drágulását mutató ... ...
részletek

Váratlanul csökkenni kezdett a New York-i lakások bérleti díja

2024-06-13 21:01
Májusban a manhattani lakások bérleti díjai 3,3%-kal csökkentek az előző évhez képest, noha a bérleti piac aktivitása nőtt. A médián bérleti díj 4250 dollár (1,56 millió forint) volt, és a piac élénkülése várhatóan nyáron is folytatódik - írta meg a Bloomberg.
részletek

Elérte legmagasabb pontját egy józsefvárosi lakásfejlesztés

2024-06-12 22:07
Elérte legmagasabb pontját a józsefvárosi Univery néven megvalósuló lakóingatlan-fejlesztés. Az AVICO Group egyik legújabb, 112 lakásos társasházát várhatóan 2025 első negyedévében adják át - közölte a cégcsoport.
részletek

Ezek most a hazai építőipar legnagyobb kihívásai

2024-06-12 22:06
A rendelésállományt és a cégek várakozásait figyelembe véve az építőipar 2024-ben továbbra is a termelés csökkenésére készül. Minden alágazatban a fizetőképes kereslet csökkenése tapasztalható, idén kevesebb állami és önkormányzati megrendelésre lehet számítani. Az önkormányzati választások lelassítják a projektek előkészítését és a döntési folyamatokat. A lakosság kivár a beruházásaival, így 2024 elejétől kínálati piac jellemzi az építésgazdasági értéklánc egészét - derül ki az ÉVOSZ legfrissebb közleményéből.
részletek

Tovább csúszik az elektronikus ingatlan-nyilvántartás bevezetése

2024-06-12 22:02
Elfogadta a parlament az elektronikus ingatlan-nyilvántartás bevezetéséhez kapcsolódó átmeneti szabályokat, melynek értelmében az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvény hatályba lépése ismét csúszik. A legutóbbi, 2024. október 1-i bevezetés helyett csak a 2025. január 15-én és az azt követően indult ingatlan-nyilvántartási eljárásokban kell alkalmazni.
részletek

A lábunk előtt hever a technológia, ami forradalmasíthatná az építőipart

2024-06-12 13:03
Bár az utóbbi időben a kevesebb beruházás hatására enyhült az építőiparban a munkaerőhiány, a hatékonyságnövelés így is kulcsfontosságú kérdés. Mindezt az építőipar digitalizálódása hozhatja el, a folyamat azonban továbbra is lassan halad. Az építőipar aktuális kihívásairól, a technológiák gyakorlati alkalmazhatóságáról, a cégek versenyképességéről és innovációkra való nyitottságukról Simon Szilárddal, a PlanRadar kelet-közép-európai regionális vezetőjével beszélgettünk.
részletek

Lebontanak egy tízemeletes lakóházat Japánban, mert zavarja a Fudzsi-hegyre nyíló kilátást

2024-06-12 13:03
Lebontanak egy új lakóépületet Tokió külvárosában, mert a helyiek arra panaszkodtak, hogy eltakarja a Fudzsi-hegyre nyíló kilátást. Az építtető Sekisui House megtéríti a vásárlók költségeit és segít az alternatív lakhatásuk megszervezésében - írja a Bloomberg.
részletek

Ennyiért bérelhetsz most lakást Budapesten és a nagyobb városainkban

2024-06-12 13:02
2024 májusában országosan 0,7, Budapesten 1,4%-kal nőttek a kínálati lakbérek. A fővárosban tapasztalható nagyobb ütemű emelkedés az előző havi 0,5%-os csökkenés után következett be. Az előző év azonos időszakinál országosan 10,5, Budapesten 10,8%-kal, a 2015. évi bázisidőszakinál pedig 104, illetve 95%-kal voltak magasabbak a májusi lakbérek - derül ki a KSH-ingatlan.com legfrissebb lakbérindexéből.
részletek

Egy méltatlanul alulértékelt terület, amin milliók élete múlhat

2024-06-11 16:08
Az egészségügyi intézményekhez kapcsolódó fertőzések csendes járványként évente 16 millió halálesetért felelősek világszerte, melyek többsége a szennyezett kéz és a nem megfelelően fertőtlenített környezet miatt következik be. Bár a Covid óta a takarítás, a higiénia és a felületek fertőtlenítése kiemelten fontossá vált, számos intézmény még mindig nem fordít kellő figyelmet és erőforrást erre. A takarítás ugyanakkor az épületüzemeltetésnek is az egyik nagyon fontos feladata, ahol a robotizáció és a mesterséges intelligencia ugyanúgy tör előre, mint az élet más területein. Hogy mik a legújabb trendek és eszközök, illetve mire
részletek

Letaszították a lakásárlista éléről az V. kerületet - Térképen mutatjuk, hol, mennyibe kerül most egy négyzetméter

2024-06-11 16:07
Ismét megjelent az OTP legújabb Lakóingatlan Értéktérképe, ami évente kétszer, a valós lakáspiaci adásvételek alapján térképen teszi közzé a lakásárakat, azok változását és a lakáspiac aktuális folyamatait. A 2023-as évre vonatkozóan elmondható, hogy országosan közel 30%-os forgalomcsökkenés mellett 8% körüli nominális drágulás (azaz a magas infláció miatt közel kétszámjegyű reálár-csökkenés) volt mérhető a hazai lakóingatlanok piacán. A forgalom azonban az utolsó negyedévben – köszönhetően a 2024 elejétől bevezetett új lakástámogatási rendszer miatti előre hozott vásárlásoknak, a javuló makrogazdasági kilátásoknak és
részletek

Másfél millió forint felett a budapesti új lakások négyzetméterára

2024-06-11 16:01
Megjelent az Eltinga legfrissebb, 2024 második negyedévi Budapesti Lakáspiaci Riport, ami a fővárosi újlakáspiac aktuális folyamatait mutatja be. Ez alapján megállapítható, hogy tovább élénkült a kereslet a budapesti új lakások iránt, aminek hatása az árakban is érezhető volt. A kínálati árak emelkedése gyorsult, három hónap alatt közel 3 százalékos volt a növekedés, amivel a budapesti új építésű lakások átlagos négyzetméterára áttörte az 1,5 millió forintos határt.
részletek
|< << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >> >|