Stabilizálódik a brit lakáspiac - Ennyibe kerül egy átlagos lakás a szigetországban

2024-06-19 18:02
A brit lakásárak a második egymást követő hónapban emelkedtek áprilisban, a tavalyi visszaesést követően tehát úgy tűnik, a lakáspiac stabilizálódik - írja a Bloomberg.
részletek

Átadtak egy 15 ezer négyzetméteres épületet Kecskeméten

2024-06-19 18:02
Az Infogroup átadta második csarnokát Kecskemét déli ipari zónájában. Az IGPark Kecskemét dél ipari parkban elhelyezkedő, 15 000 m² területű ipari-logisztikai csarnokot hat hónap alatt építette fel a cég, és várhatóan még az idén újabb épület fejlesztésébe kezd a Parkban - közölte a cégcsoport.
részletek

Mennyiben szól ma az irodai munka a mókáról?

2024-06-19 11:03
Felmérések szerint az elmúlt öt évben 44%-kal nőtt a távmunkában dolgozók száma. A hibrid munkavégzés elterjedése és a bizonytalan gazdasági folyamatok miatt - egyes előrejelzések szerint - a cégek 75%-a csökkenti az irodaterületét 2024-ben, sokkal rövidebb távra terveznek, megkímélve magukat a hosszú távú bérleti szerződésektől és a fennmaradásukat veszélyeztető észszerűtlen és célszerűtlen kiadásoktól - közölte a friss piaci trendeket a Loffice.
részletek

Így alakulnak a négyzetméterárak a legnépszerűbb nyaralóhelyeinken

2024-06-19 11:02
Emelkedtek az árak Magyarország kiemelt üdülőövezeteinek lakóingatlan- és üdülőpiacain 2023-ban, azonban az egyes üdülőkörzetekben változatosan alakulnak az árak – derül ki az MBH Jelzálogbank legfrissebb elemzéséből. A Dunakanyarban több mint 30 százalékkal nőtt a négyzetméterenként fizetett átlagár, ahogy a Balatonnál és a Mecsek-Villány térségben is jelentős volt az áremelkedés. A Tisza-tó környékén és a Mátra-Bükk térségben azonban továbbra is kedvezőbb árakon lehet ingatlanhoz jutni. A nyolc kiemelt üdülőkörzet között jelentős különbség mutatkozik az árazás tekintetében: a legdrágább üdülőkörzet Budapest és a
részletek

Ez a szektor volt az elmúlt év legnagyobb ingatlanpiaci nyertese - De mit hoz a jövő?

2024-06-19 11:01
Az ingatlanpiac egyes szegmenseiben lassú javulás várható, miközben az ESG szempontok egyre hangsúlyosabbak – derül ki a DLA Piper Hungary Real Estate Intelligence Report 2024 kiadványából. Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási és ingatlanjogi csoportvezetője és Balogh Tamás a DLA Piper Hungary vezető ügyvédje, Real Estate Service Stream Leader ismertették a hazai ingatlanpiacot meghatározó legfontosabb trendeket.
részletek

Thaiföldi kézbe kerül két német áruház

2024-06-18 12:10
Március végén írtunk róla, hogy a thaiföldi Central Group kiskereskedelmi óriás azt tervezi, átveszi a fizetésképtelenné vált osztrák Signa ingatlancsoport néhány kiemelkedő ingatlanvagyonát, beleértve a berlini KaDeWe-t és a londoni Selfridges-t. A thaiföldi cég ezúttal azt jelentette be, hogy megveszi a KaDeWe Group fennmaradó eszközeit is, beleértve a hamburgi Alsterhaus és a müncheni Oberpollinger áruházakat. A cég újratárgyalná a bérleti szerződéseket, miközben továbbra is működtetné az egységeket.
részletek

Hamarosan indul a roham a szakemberekért - Mire figyeljünk kazáncsere során?

2024-06-18 12:09
Ma jelenik meg az új otthonfelújítási program végleges pályázati felhívása. A támogatás minden bizonnyal leghamarabb kimerülő kerete a gázkazánok lecserélésére nyújtható összesen 20 milliárd forint támogatás lesz. Hogy milyen munkák elvégzésére lesz elég a támogatási keretösszeg, illetve mennyire van most elérhető szakember, arról a JóSzaki 224 kazánszereléssel foglalkozó szakembert kérdezett meg.
részletek

Konkurenciát kapott az Airbnb

2024-06-18 12:09
Az Airbnb-vel szemben egyre népszerűbb az otthoncsere, mivel a magas infláció és a szállodai árak emelkedése miatt az utazók költséghatékony alternatívát keresnek. A platformok, mint a HomeExchange és a Kindred, jelentős növekedést tapasztalnak - írta meg a Bloomberg.
részletek

Versenybe száll a barkácsáruházakkal egy hazai építőanyag-kereskedő

2024-06-18 12:08
Az elmúlt időszakban nagyon sokat változott az építőipari környezet, amihez a piaci szereplőknek is alkalmazkodniuk kellett. A gazdasági visszaesés és a kevesebb beruházás az építőanyag-kereskedők működésére is hatott. Részben emiatt új fejlődési irányok kerültek napirendre, ami akár új üzletágak megjelenését is eredményezhette. Hogy milyen konkrét megoldásokkal alkalmazkodnak ehhez a cégek, arról a Portfolio-nak az Újház Zrt. kereskedelmi igazgatója, Bagaméri László beszélt.
részletek

Félrementek a kínai lakástámogatások

2024-06-18 12:07
Kína ingatlantámogatási intézkedései fellendítették ugyan a tranzakciókat a nagyvárosokban, de a kisebb településeken továbbra is gyenge az aktivitás. Az ország ingatlanpiaca egyenlőtlenül reagál, és további támogatásokra lehet szükség.
részletek

Kiderült, ki és mennyiért tervezheti meg az M44-es út országhatárig tartó szakaszát

2024-06-18 12:06
Az UTIBER Kft. és a RODEN Mérnöki Iroda Kft. társulása nyerte el az M44-es gyorsforgalmi út 43 kilométeres szakaszának megtervezését - írja a Magyar Építők. Az útszakasz Békéscsabát fogja összekötni az országhatárral.
részletek

Termőföld vagy a lakóingatlan? - Melyikkel jártunk jobban az elmúlt évtizedben?

2024-06-18 12:05
Korábbi cikkünkben a NAV ingatlanforgalmi adatbázisát feldolgozó legfrissebb OTP Termőföld Értéktérkép alapján bemutattuk már a hazai termőföldpiac aktuális számait, ezúttal viszont azt néztük meg, szűk másfél évtizedes időtávon vajon a termőföld vagy a lakóingatlan volt-e a jobb befektetés. Nézzük, melyiknek mennyivel nőtt ezalatt az ára!
részletek

Ennyibe kerül most egy hektárnyi termőföld Magyarországon

2024-06-18 12:05
Tavaly 29%-kal kevesebb tranzakció keretében 3%-kal kisebb termőföldterület cserélt gazdát, mint 2022-ben. Számos ok miatt elsősorban a növénytermesztés jövedelempozíciója romlott az elmúlt két évben, ugyanakkor mostanra már láthatók a konszolidáció jelei, ami által újra élénkülhet a földpiac. Noha az árak emelkedése továbbra is töretlen, a tavalyi 3,8%-os árnövekedés reálértéken 13%-ot meghaladó csökkenést jelent. Egy hektár, 2010-ben vásárolt termőföld 2023-ra összességében már átlagosan 3,6-szorosára növelte árát – derül ki a NAV ingatlanforgalmi adatbázisát feldolgozó legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből.
részletek

Megváltozhat Budapest látképe, de ez nem feltétlenül baj: a magasházak előnyei és hátrányai

2024-06-18 12:01
A magasházak kérdése minden közösségben vitát generál: az ellenzők a városképet féltik, sokan tartanak attól, hogy azok megjelenésével a város elveszítheti karakterét, megváltozik a panoráma, esetleg műemlékeket, látványosságokat takarnak majd el. Ez a dilemma az elmúlt időszakban mindinkább hangsúlyt kap hazánkban is, hiszen a sűrűn lakott nagyvárosokban egyre fontosabbá válik a területek kihasználtsága és a zöld felületek mértékének növelése. A felfelé terjeszkedő épületek viszont ugyanannyi életteret teremtenek kisebb helyen, ezáltal szellősebb, élhetőbb városrészek tervezhetők, nagyobb zöldterületekkel. A megújuló
részletek

Brutális, ami a budapesti albérletek áraival történik

2024-06-17 21:01
Az Eurostat adatai szerint két év alatt drámaian kilőttek a fővárosi albérlet árak, de Európához képest még így is a középmezőnyben vagyunk. A felmérés a diplomatalakások bérleti díjait ... ...
részletek
1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|