Fordulatot hozott az április a magyar lakáspiacon

2024-05-03 12:27
Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, és a feladott lakáshirdetések száma is jelentősen növekedett, ami további élénkülést vetít előre 2024-re vonatkozóan - áll az ingatlan.com áprilisi kereslet-kínálati összesítőjében.
részletek

Több mint 600 lakásos lakónegyed épül egy külvárosi kerületben

2024-05-03 12:27
Egy összesen 665 lakásos komplexum épül Budapest XVIII. kerületében. A beruházás Szemeretelep és Miklóstelep határán, az Erdért vállalat egykori fatelepének területén valósul meg - írja a Magyar Építők. A fejlesztő Alfa Group három ütemben sorházakat, valamint társasházakat építene fel.
részletek

Nagyot ugrottak a lakásárak a korábban lesajnált országrészben

2024-05-03 12:26
A napokban tette közzé a KSH és az MNB is a legfrissebb lakásárindexét, melynek kapcsán Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője is elmondta véleményét, aki szerint a KSH jelentéséből kitűnik, hogy a lakások típusa is erősen befolyásolta a piaci árak tavalyi alakulását. Emellett a regionális változások is erősek, de ezúttal az olcsóbb országrészekben volt nagyobb az áremelkedés, miközben a budapesti agglomerációban még mindig árcsökkenés volt mérhető.
részletek

Folytatódik a fellendülés: mutatjuk, mennyi lakás cserélt gazdát áprilisban

2024-05-03 12:25
A Duna House Cégcsoport közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2024 áprilisában, országosan 11 200 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 105 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
részletek

Nem mindennapi fotók jelentek meg a Budavári Palota felújításáról

2024-05-03 12:24
Látványos szakaszához érkezett a Budavári Palota északi szárnyának megújítása. A palota rekonstrukciója a 2021. augusztus 20-án átadott déli összekötő szárny után a Szent György tér felőli északi szárnnyal folytatódik - olvasható a Nemzeti Hauszmann Program közösségi oldalán.
részletek

Kijöttek a látványtervek: így fognak kinézni a Városliget melletti Dürer Park lakásai

2024-05-03 12:17
Május elején a Dürer Befektetési Kft., mint beruházó, a Property Market Kft.-vel együttműködésben elindítja a Városliget közvetlen szomszédságában található Dürer Park iroda- és lakóprojekt részeként a lakóépületek előregisztrációját. Ezzel párhuzamosan új látványtervek láttak napvilágot a projekt lakásairól.
részletek

Orbán Viktor hamarosan több fontos bejelentést tesz új kínai beruházásokról

2024-05-03 12:16
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egy rendezvényen a kínai-magyar kapcsolatokról beszélt, és előre vetítette, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal jövő nyárra elkészülhet, a fejlesztések 5 logisztikai, vasúti és töltőhálózat-fejlesztéssel folytatódhatnak, ennek részleteiről hamarosan a miniszterelnök tájékoztat.
részletek

Az egész hétvégére lezárják a Szabadság hidat

2024-05-03 12:16
Lezárják péntek estétől vasárnap éjfélig a Szabadság hidat az Európai Unióhoz csatlakozás 20. évfordulója alkalmából tartandó rendezvény miatt, a lezárás miatt a közúti és a közösségi közlekedésben is változások lesznek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.
részletek

Kijöttek a legfrissebb lakásépítési számok, de nincs bennük sok köszönet

2024-05-03 12:10
Közzétette a KSH az idei első negyedéves lakásépítési számait, ami szerint 2024 I. negyedévében országosan 2779 új lakás épült, 23%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 4524 volt, ami 9,3%-kal maradt el a 2023 azonos időszakitól. Tovább folytatódik tehát az évek óta tartó lejtmenet, és úgy tűnik, a fordulat még nem idén jön el.
részletek

Eladja több budapesti luxusingatlanát Gattyán György

2024-05-03 12:02
Eladásra kínálja két szemlőhegyi luxusingatlanát Gattyán György - írta meg a HVG. A Docler Real Estate Kft. tulajdonában lévő villákat egyenként 2,7 milliárd forintért árulja a tulajdonos, miközben az Andrássy úti Il Bacio di Stile luxusáruház egykori palotája is eladósorba került.
részletek

Teljesen átalakulhat a belváros ikonikus része – új bejelentést tett Lázár János

2024-05-01 17:02
Kezdődhet a Pázmány Campus beruházás, miután a Kúria megsemmisítette a Magyar Rádió egykori épületeire kimondott változtatási tilalmat, amivel a VIII. kerületi önkormányzat akadályozni próbálta az egyetemi és kerületi fejlesztési terveket – közölte Lázár János szerdán a közösség oldalán.
részletek

Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

2024-05-01 17:02
Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.
részletek

Ennyi magyar háztartásban van jelenleg klíma

2024-04-30 19:11
A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket - derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. A klímával rendelkező magyarok a hűtés funkció mellett a fűtést is szívesen használják, de 10-ből csak hárman tudják elképzelni, hogy a klíma legyen az elsődleges fűtési eszköz.
részletek

Egy teljes városrész újul meg Budapesten: így alakul át a 13. kerület

2024-04-30 19:10
Az elmúlt évtizedekben a szakma és a széles nyilvánosság részéről is nagy figyelmet kaptak a komplex városfejlesztési projektek szerte Európában. De mit takar pontosan a városrehabilitáció fogalma? Hol érdemes ilyen fejlesztésekben gondolkozni? Milyen mélységben szükséges egy építkezési vállalkozás és adott város vezetése között együttműködést kialakítani egy ilyen kérdésben? A Futureal Csoport a Corvin Sétányhoz hasonló léptékű városfejlesztést indít a 13. kerületben: ennek apropóján a városfejlesztés stratégiai kérdéseiről beszélgettünk Radványi Gáborral, a cégcsoport főépítészével.
részletek

Véget ért a hagyományos irodaépítési láz

2024-04-30 19:02
Leáldozott az öt-tízéves bérleti szerződéseknek a fővárosi irodapiacon, miután ez szembe megy a bérlők által elvárt rugalmassággal – hangzott el a Corvinus ingatlanmenedzser szakirányú továbbképzésének legutóbbi alumni rendezvényén. A résztvevők egyetértettek abban, hogy az irodákat egyre inkább az ott dolgozók igényei szerint kell kialakítani, a jövő pedig a vegyes funkciójú épületeké.
részletek
|< << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|